Anlita kunniga ventilationskonsulter

Att utforma bra allmänventilation är en uppgift för kunniga ventilationstekniker. Men alla ventilationstekniker vet inte vad som är viktigt med allmänventilation i svetsverkstäder. Här finns tips som ni både kan använda vid upphandling av ny allmänventilation eller komplettering och översyn av befintlig ventilation eller om ni själva vill kontrollera hur er allmänventilation fungerar.

Ventilation i svetshallar handlar om industriventilation, det vill säga att utforma ventilationen inte bara för ett bra klimat och transportera bort värme (det vill säga komfortventilation) utan också för att transportera bort luftföroreningar och stora mängder värme och tillföra ren luft till vistelsezoner i lokalen. Många ventilationskonsulter arbetar enbart med komfortventilation och har därför inte så stor vana vid industriventilation.

När ni vill anlita ventilationskonsulter:

  • Anlita i första hand konsulter med stor erfarenhet av industriventilation.
  • Även om konsulten arbetat med industriventilation, är det inte säkert att det har handlat om svetshallar. Tipsa gärna om SvetsaRätt och att här finns underlag för utformning av bra ventilation i svetshallar.

Ni kan också ange att ni vill ha en offert som bygger på principer som vi beskriver i SvetsaRätt.

Checklista för svetsverkstäder